denemecevaplarözdebirtöderyks 2025dgs 2025ales
DOLAR
34,8457
EURO
36,7260
ALTIN
3.003,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
10°C
Cuma Az Bulutlu
10°C
Cumartesi Yağmurlu
11°C

Paraf Yayınları Türkiye Geneli Deneme Sınavı Tarihleri 2024

Paraf Yayınları Türkiye Geneli Deneme Sınavı Tarihleri 2024
30.01.2020
566
A+
A-

Paraf Yayınları Türkiye Geneli Deneme Sınavı Tarihleri 2024. Paraf Türkiye Geneli YKS TYT deneme takvimi 2024. Prf 2024 genel deneme sınavı

Paraf Yayınları Türkiye Geneli Deneme Sınavı Tarihleri

  • Paraf Yayınları 1.Deneme (TYT) 10 Ekim 2023
  • Paraf Yayınları 2.Deneme (TYT) 7 Kasım 2023
  • Paraf Yayınları 3.Deneme (TYT) 12 Aralık 2023
  • Paraf Yayınları 4.Deneme (TYT AYT) 5-6 Mart 2024
  • Paraf Yayınları 5.Deneme (TYT AYT) 16-17 Nisan 2024
  • Paraf Yayınları 6.Deneme (TYT AYT) 7-8 Mayıs 2024

Sınavlarda Başarının Kuralları

Sınavlarda başarılı olmak istiyorsanız sınav öncesinde yapmanız gereken altın değerinde kuralları bulunmaktadır. Bunlardan birkaçını paylaşalım.

Sınavlarda başarılı olmak için;

Gerçekçi olmalısınız. Gerçekçi olunmazsa hedefe yönelik yetersiz çalışmalar güveninizi kıracak, kendinizi beceriksiz hissetmenize yol açacaktır. Öyleyse kendinizi iyi tanımalı, kapasitenizi iyi belirlemeli, bunun içinde destek almalısınız. Gerçekleri görmek, başarıya kapı açar; kaygıyı azaltır.
Saplantılardan kurtulmalısınız. Aklınıza gelen düşüncelere değil, yaptıklarınıza değer vermelisiniz. Gerçekçi, uygulanabilir bir planla yapılan çalışmalar, kişinin aklına gelen olumsuz düşünceleri giderme bakımından etkili olacaktır.
Başkaları adına düşünmemelisiniz. ‘Ne derler, ne düşünürler hakkımda?’ gibi düşüncelere kapılmamalı, kendi yaptıklarınıza ve yapmanız gerekenlere bakmalısınız.
Bir birey olduğunuzu düşünmeli, kendinizi kendinizi başkalarıyla karşılaştırmamalısınız. Kendinizi kendinizle karşılaştırmalı, hedefe yönelik çalışmalarınızı gözden geçirmeli, ne kadarını gerçekleştirebildiğinizi belirlemeli, gerçekleştirmeniz gerekenleri nasıl gerçekleştirebileceğinizi planlamalısınız.
Hepsinden önemlisi de sınavın her şey sınavın her şey olmadığını, hele hele zekanın asla sınavla ölçülemeyeceğini, sınavı kazanmak kadar kaybetmenin de normal olduğunu düşünmeli; kendinizi bu düşüncelere inandırmalısınız.

SINAV GÜNÜ

❖ Sınav esnasında susamaya neden olabilecek aşırı tuzlu besinlerden kaçınılmalı (salamuralar, sucuk, tuzlu çubuk krakerler vb).

❖ Kahvaltıda içecek olarak kafein içeren çay, kahve yerine taze yeşil çay, tarçın, karanfil, elma, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilebilir.

❖ Doğru olan, normal davranış tarzı mümkün olduğunca korunmalı. Sınav öncesi, akşam yemeği ve sabah kahvaltısında daha önce tüketilmemiş gıdalar denenmemeli; aileler bu konuda ısrarcı ve ürkütücü olmama Sınav hazırlık dönemi boyunca kan şekeri düşüklüğünü önlemek adına kesinlikle ara öğünler atlanmamalı.

❖ Gece sık idrara çıkma şikayeti varsa yatmadan önceki ara öğünde 1 avuç kabak çekirdeği tüketilebilir. Bu sayede uykunuz bölünmemiş, daha derin ve rahat uyku uyumuş olursunuz.

❖ Yatmadan 2.5 – 3 saat öncesinde kafeinli, gazlı içecek, çay ve kahve tüketilmemeli. Ayrıca fazla sıvı alınmamalı. Fazla sıvı gece sık idrara çıkmaya ve kişinin uykusuz kalmasına neden olur

Yorumlar

1 × 5 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.