2025 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB. LGS Taban Puanları Ve Yüzdelik Dilimleri MEB-Güncel. 2025 LGS Taban Puanları Ve Yüzdelik Dilimleri. 2025 LGS kontenjanları! LGS tüm liselerin taban puanları. İstanbul Liseleri Taban Puanları. Ankara Liseleri 2025 Taban Puanları. İzmir Liseleri Taban Puanları. Adana Liseleri Taban Puanları.
2025 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB. 2025 LGS taban puanları belli oldu! Liseye Geçiş Sınavı kontenjanları ve yüzdelik dilimleri en güncel haliyle sitemizde paylaşıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Bursa LGS taban puanları ve kontenjanları aşağıdadır. Burada paylaşılan puanlar MEB’nin açıkladığı son verilerdir.
2025 LGS Taban puanları, LGS kontenjanları, LGS Yüzdelik Dilimleri, LGS taban ve tavan puanları, LGS lise taban puanları ve başarı sıralaması, LGS için kaç net gerekir, LGS taban puanları, LGS Taban Puanları Ve Yüzdelik Dilimleri MEB.
LGS tüm liselerin taban puanları ve Yüzdelik Dilimleri. Güncel LGS Lise Taban Puanları Ve Yüzdelik Dilimleri. 2025 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB
2022 İlk Yerleştirme Taban Puanlar Listesi için TIKLA
Merkezi Sınavın geliştirilmesi sürecinde 8. sınıf öğretim programları dikkate alınmaktadır. Öğrenciler, sabah 09.30’da başlayan birinci oturumda sözel bölümde, 11.30’da başlayan ikinci oturumda sayısal bölümde yer alan alt testleri cevaplandırmaktadır. Lise Taban Puanları ve LGS Yüzdelik Dilimleri MEB
Sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil olmak üzere dört alt test bulunmakta; bu dört alt testte öğrencilere toplam 50 soru sorulmaktadır. Öğrencilere sözel bölümdeki soruları cevaplamak için 75 dakika süre verilmektedir. Sayısal bölümde Matematik
ve Fen Bilimleri alt testleri bulunmakta ve bu iki alt testte öğrencilere toplam 40 soru sorulmaktadır. Sayısal bölümde öğrencilere 80 dakika süre verilmektedir.
Lise Taban Puanları ve LGS Yüzdelik Dilimleri MEB. Liseye Geçiş Sınavı her yıl MEB tarafından ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinin liselere yerleşmek için girdiği bir sınavdır.
LGS Sınavı, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.
LGS sınavında öğrencilere 40 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 90 soru sorulmaktadır.
LGS sayısal bölümde 20 matematik, 20 fen bilimleri soruları sorulmakta ve öğrencilere 80 dakika süre verilmektedir.
LGS sözel bölümde 20 Türkçe, 10 ingilizce, 10 Din kültürü, 10 inkılap tarihi soruları sorulmakta ve öğrencilere 75 dakika süre verilmektedir.
LGS; Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça yapılan merkezî sınavdır.
Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB