MEB Ehliyet Sınav Soruları Çöz 2024 (50 soru). Ehliyet sınavı çıkmış sorular çöz-2024, Ehliyet sınav soruları 2024 çöz, ehliyet sınav soruları çöz (50 soru), Ehliyet sınavı soruları çöz 2024, Elektronik Ehliyet Sınavı Soruları çöz, Ehliyet sınavı 2024 çöz, Ehliyet çıkmış sorular çöz 2024, ehliyet sınavı çıkmış sorular-2024
2024 Ehliyet sınav soruları çöz sayfası devamlı güncellenmektedir. Sayfada aylara göre hazırlanan 2024 çıkmış ehliyet sınav sorularını çözebilirsiniz. Ayrıca ehliyet sınavı deneme sorularını da paylaştık.
Ehliyet Sınav Soruları Çöz 2022 (50 soru). Her biri 50 sorudan oluşan toplamda 500 soruluk deneme sınavı soruları çöz.
EHLİYET SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR PDF
EHLİYET SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA
Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS), kara yollarında seyreden araçları kullanacak sürücü kursiyerlerine yönelik, teorik ve uygulama sınavlarını kapsamaktadır.
e-Sınav; basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı sınavlardır. Genel Müdürlük tarafından e-sınav salonu açılan merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK Modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılmaktadır.
e-Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, randevu sistemi tarafından belirlenen e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce randevusunu değiştirebilir. e-Sınav randevusu olan ve sınava girmeyen kursiyer 1 (bir) sınav hakkını kullanmış sayılır.
Kursiyer, katıldığı e-sınav uygulamasında başarısız olması durumunda en erken 15 (on beş) gün sonra, en geç 45 (kırk beş) gün içinde randevu alarak sınava girmek zorundadır.
Randevu başvurusu kursiyerin başarısız olduğu tarihten 1 (bir) gün sonra başlatılacaktır.
Randevu tarihi 15 (on beş) gün sonrasına verilebilecektir.
e-Sınava girecek kursiyerler; “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1”, “B”, “D1”, “D”, “C1”, “C” ve “F” sertifika sınıfı türlerine ait;
İlk Yardım
Trafik ve Çevre
Araç Tekniği
Trafik Adabı
derslerinden sorumlu olacaktır.
Kursiyerlere sınava gelirken; renkli fotoğraflı, çift mühür/kaşeli ve imzalı sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini yanında bulunduracağını ve bu belgeleri ibraz ederek sınava katılabileceğini duyuracaktır.
Geçerli kimlik belgesi:
Kursiyer salon aday yoklama listesinde belirtilen sıra numarasına göre oturacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra kursiyerlere sınavda uyulacak kurallar hakkında bilgi verilecektir.
Sınav başladıktan sonra gelen kursiyer/kursiyerler, sınav salonundan çıkan kursiyer olmadığı sürece sınava alınır ancak bu kursiyer/kursiyerlere ek süre verilmez. Sınav salonundan çıkan kursiyer olduktan sonra gelen kursiyer/kursiyerler sınava alınmaz.
Kursiyer, e-sınav uygulama ekranında yer alan T.C. kimlik numarası adı, soyadı bilgilerinin ve fotoğrafın kendisine ait olduğunu kontrol eder. Bilgilerinde hata olması durumunda salon başkanını uyarır ve sınava başlamaz.
“e-Sınav Uygulama Kuralları” sınav başlamadan önce kursiyer tarafından okunup kabul edildikten sonra sınav başlayacaktır.
Kursiyer tüm işaretlemeleri ekrana dokunarak yapacaktır.
Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece biri doğru cevaptır.
Soru sayısı ve sınav süresi kursiyerin kullandığı bilgisayar ekranında yer alacaktır.
Sınavı tamamlayan ya da sınav süresi biten kursiyer, salon yoklama listesi ve cevap kâğıtlarını gösterir belgeye imza atarak salondan ayrılır.
Kursiyer isterse sınav süresi tamamlanmadan sınavı bitirebilir. Bu durumda e-sınav yazılımı kursiyerden 2 (iki) aşamalı onay alacak ve sınavı sonlandıracaktır. Bu işlemi gerçekleştiren kursiyerlerin sınava devam etmesi mümkün olmayacaktır.
Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.