2022-2023 Ücretsiz DYS – Doküman Yönetim Sistemi Kurulumu Katılımsız – Otomatik. Okullar için Katılımsız DYS Kurulumu, İlçeler için Katılımsız DYS Kurulumu, Okullar için Otomatik DYS Kurulumu, İlçeler için Otomatik DYS Kurulumu. Okullar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri için Katılımsız Otomatik DYS Kurulumu İzmir, Batman, Adıyaman, İstanbul
DYS Doküman Yönetim Sistemi Kurulumu Katılımsız-Otomatik. 2021-2022 Eğitim – Öğretim yılı için DYS otomatik kurumu yapabilirsiniz. Okullar, İlçe ve İl Milli Eğitim müdürlükleri için otomatik DYS kurulum programı güncellendi.
KAMUSM Kamu Sertifikasyon Merkezi e-Onay İşlemi için tıklayınız.
MEB 2022 HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ
2022-2023 DYS Doküman Yönetim Sistemi Kurulumu Katılımsız-Otomatik. DYS Döküman Yönetim Sistemi Otomatik kurulum dosyasını indirmek için tıklayınız..>>
DYS artık tüm tarayıcılarda sorunsuz olarak çalışabilmektedir. DYS’ye giriş yaptığınızda bilgisayarınıza inen meb.jnlp dosyasının indirilmesini onayladıktan sonra çalıştır demeniz yeterlidir.
DYS Katılımsız Kurulumun içerisine 31 Mart 2016 Tarihinden itibaren MEB tarafından zorunlu olan MEB Sertifikası da eklenmiş olup rahatça kullanabilirsiniz.
Sertifika kurulumuyla ilgili daha detaylı bilgiye http://sertifika.meb.gov.tr adresiden ulaşabilirsiniz.
İlçe/Okul ve Kurumlarımızda MEB İnternet hatlarında kullanılan Fatih Projesi etkileşimli tahta ve Tablet dışında kalan tüm cihazlara kurulması gereken MEB sertifikası Katılımsız dosyası aşağıdan indirilebilir.
İlçe ve Okullar İçin Sertifika kurulum programı için tıklayınız.
İL Milli EğitimMüdürlükleri İçin Sertifika kurulum programı için tıklayınız.
Program indirildikten sonra çift tıklayarak çalıştırın.
DYS katılımsız sürümü güncellenmiştir.
Uyap editör 5.0.1 sürümüne güncellenmiştir.
İmzager 2.6.2 sürümüne güncellenmiştir.
java DYS için Cache 28.01.2021 tarihi itibariyle güncellenmiştir. Bu şekilde yeni kurulumlarda DYS daha hızlı açılacaktır.
DYS Kurulum java 8.271 Dosyasını Bilgisayarınıza İndiriniz. ( Güncelleme 28/01/2021 )
Sıkıştırılmış dosyayı indirdikten sonra dışa çıkartırken bozuk arşiv/ CRC hatası alanıyorsanız Winrar veya 7-zip programınızı güncelleyiniz.
Güncel Winrar İçin TIKLAYINIZ Güncel 7-Zip için TIKLAYINIZ
DYS kullanımınızda bir problem bulunmuyorsa katılımsızı kullanmanıza gerek bulunmamaktadır. Katılımsız program DYS kullanımı için gerekli olan JAVA ve diğer sürücülerin tek paket halinde hızlı olarak kurulması için hazırlanmış programdır.
Kuruluma Başlamadan önce varsa FİREWALL ve ANTİVİRÜS programlarınızı kapatınız. Aksi halde program hata verebilmektedir. 2021 DYS Doküman Yönetim Sistemi Kurulumu Katılımsız-Otomatik
1- Mevcut e-imzanızı bilgisayarınızdan çıkarın.
2- İndirdiğiniz dosyayı RAR sürümünden çıkartınız.
3- DYS_Kur dosyasını çalıştırmalısınız.
4- Size uygun İl veya İlçe/Okul seçeneğini kullanarak kuruluma başlayabilirsiniz.
5- Kurulum BİTTİ. uyarısını gördükten sonra bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra DYS ye giriş yapabilirsiniz.
6- Masa Üstünde oluşan DYS_Kur kısayolu ile gerektiğinde kurulumu yeniden başlatabilirsiniz.
Önemli: DYS (Doküman Yönetim Sistemi) İl, İlçe ve Okul/Kurum MEB ADSL, FATİH TTVPN ve Wimax internet erişimi haricinde çalışmamaktadır.
Kurulumla ilgili dosyalar C:DYS_Kurulum klasörünüzde mevcut olup silmeyin.
E-İmza (Elektronik Sertifika) İşlemleri için tıklayınız..>>
DYS Eğitim Videoları TIKLA: http://mebdeogren.meb.gov.tr/kategori.php?ID=52
DYS MEB Resmi Sitesi: http://dys.meb.gov.tr
DYS MEB Test/Eğitim Sitesi: http://dysegitim.meb.gov.tr
DYS 2017 Kılavuzu indirmek için tıklayınız..>>
Doküman Yönetim Sistemi Kurulumu ve Kullanımı
DYS’nin Çalıştırılması
http://dys.meb.gov.tr adresinden DYS ‘nin sitesini veya kişisel MEBBİS sayfamızı açıyoruz.
Açılan Sayfadan Sağ üst köşede yer alan turuncu okla gösterilen “Giriş” butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan panelde üst satıra mavi okla gösterilen rakamları yazıyoruz. Orta satıra TC Kimlik numaramızı, en alt satır olan “Şifrenizi Giriniz “ kısmına ise Kişisel MEBBİS şifremizi yazarak “Giriş Yap” butonuna tıklıyoruz.
“Giriş Yap” a tıkladıktan sonra Karşımıza aşağıdaki resimde belirtilen uyarılar çıkacaktır. Bu uyarılarda Turuncu okla Gösterilen “RUN” butonuna tıklıyoruz. DYS sistemini bilgisayarda ilk çalıştırdığımızda yüklenmesi biraz zaman alacaktır(2-3 dakika arası). Fakat bundan sonraki açılışlarında hızlı çalışacaktır.
Yetkili Personel Gelen Evrak
DYS üzerinden gelen evrakların geldiği roldür. DYS üzerinden gelen evraklar bu role düşer ve bu roldeki kullanıcı tarafından işlem yapılması için personele havale edilir.
Giden Evrak Oluşturma ve Akış Başlatma
Giden Evrak İşlemleri Menüsünden “Giden Evrak Oluşturma ve Akış Başlatma” seçeneğine tıklanır.
Açılan Ekrandan “Kelime İşlemciyi Aç” butonuna tıklanır.
Kelime İşlemciyi açtığımızda karşımıza resimdeki gibi bir doküman editörü gelecektir. Resmi Evraklarımız bu
Editörle yazılacaktır. Alttaki resimde Mavi ve Turuncu oklarla gösterilen ( <…>) kısımlara kesinlikle müdahalede bulunmuyoruz. Bu kısımlar DYS tarafından evrak oluşturulduktan sonra otomatik olarak doldurulacaktır. Evrakın en alt kısmında yer alan yeşil oklarla gösterilen kısımlara gerekli bilgiler (okulun e-postası, adres, tel, faks vb.)yazılacaktır.
Evrakımızı yazıp imzaladıktan sonra sıra gerekli bilgileri girmemiz gerekiyor İlk olarak Dosya Numaramızı seçiyoruz. Bunun için “Dosya Seç” butonuna tıklıyoruz.
“Dosya Seç ” butonuna tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir. Yazımızın konusu hangi Dosya numarasına ait ise bu kısımdan ilgili Dosya Numarasını seçip “Tamam” butonuna tıklıyoruz. Şayet Dosya numarasını hatırlamıyorsanız açıklama kısmına gerekli bilgileri yazıp “Sorgula” butonu ile sorgulama yapabilirsiniz.
Dosya numaramızı seçtikten sonra ardından “Detaylar ” butonuna tıklıyoruz.
“Detaylar” butonuna tıklandıktan sonra resimde görülen ekran karşımıza gelecektir. Alttaki örnekteki gibi “Konusu” ve “Açıklama” kısımlarına gerekli bilgileri yazıyoruz ve ardından “Tamam ” butonuna tıklıyoruz.
“DYS İçi Evrak Gönderim” seçeneği ile tüm birimleri, “Dağıtım Planı” seçeneği ile “A Dağıtım” ve “B Dağıtım” planlarındaki birimleri, “DYS Dışı Evrak Gönderim” seçeneği ile sistemde tanımlı olmayan kişi ve kurumları belirleyebilirsiniz. Belirledikten sonra “Seçiniz” butonuna tıklayınız
DYS kurulum ve kullanım işlemleri PDF dosyası için TIKLA