7. Sınıf Ders Kitapları MEB PDF 2022-2023-2024. 7. Sınıf Ders Kitapları PDF olarak eklendi. MEB tarafından okullarda okutulacak 7. Sınıf MEB ders kitapları belli oldu. İlkokul 7. sınıf ders kitapları indir MEB
2024-2025 Eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarında okutulacak MEB ders kitapları belli oldu. İlkokul 7. Sınıfta okutulacak ders kitapları şunlardır; Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü Ders kitabı.
2024 7. Sınıf Ders Kitapları;
7. Sınıfa başlayacak olan minik öğrencilerimiz için Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı MEB ders kitapları çok önemlidir. İlkokul 7. sınıf MEB Müfredatı kapsamında hazırlanan 7.sınıf ders kitapları öğrencinin gelişimine katkı sunuyor.
a) Anayasa ve kanunlara aykırı hususları içermez.
b) Bilimsel hata içermez.
c) Temel insan hak ve özgürlüklerini destekleyen ve her türlü ayrımcılığı reddeden bir yaklaşım sunar.
ç) Reklam niteliğinde ögeler içermez.
d) Eğitim ve öğretim programının amaçladığı kazanımları kapsar.
e) Görsel tasarım ve içerik tasarımı, öğrenmeyi destekleyecek nitelikte ve öğrencilerin gelişim özelliklerini dikkate alarak yapılır.
z-Kitaplar, ders kitaplarının niteliklerine ilave olarak;
a) Kazanımları destekleyici nitelikte hazırlanır.
b) Temel tasarım ilkelerine uygun olarak hazırlanır.
c) Hangi kazanımı desteklediği ve teknik özellikleri gibi tanımlayıcı bilgileri uygun olarak etiketlenir.
ç) Sesli içeriklerde ses net ve anlaşılır olur.
d) Zenginleştirme içeriklerinde yer alan ses, grafik, video, animasyon, simülasyon, etkileşimli oyun gibi unsurlarda, süre kazanımın gerektirdiği etkinlik veya işlenişe uygun olarak sınırlandırılır.
e) Zenginleştirme içeriklerinde, elektronik materyallere atıf veya telif hakları ile ilgili bilgilendirme zorunlulukları dışında reklam amaçlı öğeler kullanılmaz.
Hizmet birimi veya yayınevleri tarafından hazırlanacak ders kitabı, içerik; dil, anlatım ve üslup; öğrenme, öğretme, ölçme ve değerlendirme; teknik, tasarım ve düzenleme yönlerinden aşağıdaki hususlara göre hazırlanır:
a) İçerik;
1) Dersin eğitim ve öğretim programını kapsayacak şekilde düzenlenir.
2) Dersin özelliğine göre ünite, bölüm, tema ve konular arasında hacim bakımından eğitim ve öğretim programının içeriğine uygun bir denge kurulur.
b) Dil, anlatım ve üslup;
1) Yaşayan Türkçe doğru, güzel ve etkili kullanılır.
2) Konuların işlenişinde öğrencinin seviyesine ve gelişim özelliklerine uygun olarak doğru, anlaşılır, yalın bir dil ve anlatım kullanılır.
3) Dilin kullanımında, Türk Dil Kurumunun güncel Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzu esas alınır.
c) Öğrenme, öğretme, ölçme ve değerlendirme;
1) Öğrenme yöntemleri ve stratejileri dikkate alınır ve üst düzey düşünme becerileri geliştirilir.
2) Değerlendirmeye ilişkin unsurlar, ölçme ve değerlendirmenin ilke ve teknikleri dikkate alınarak düzenlenir.
ç) Teknik, tasarım ve düzenleme;
1) Görsel ve içerik tasarımı, öğrenmeyi destekleyecek nitelikte ve öğrencilerin gelişim özelliklerini dikkate alarak yapılır.